Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهشید رابطیان روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: خواب و استراحت کافی بیشتر می‌تواند به تمرکز بسیاری از کودکان و نوجوانانی که دارای اختلال بیش‌ فعالی هستند یا به عدم تمرکز دچار شدهاند، کمک کند و مهارت‌های عملی آنان را زمانی‌که با کمبود خواب مواجه می‌شوند، تنظیم کند.

وی با بیان اینکه اغلب مبتلایان به اختلال بیش‌فعالی به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری های رفتاری عصبی در کودکان و نوجوانان،‌ با تمرکز، توجه و مدیریت زمان مشکل دارند، ‌افزود: این اختلال در بیشتر کودکان و نوجوانان بویژه در عملکرد تحصیلی، مهارت‌های اجتماعی و رشد عاطفی آنان مشکل ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رواندرمانگر کودک و نوجوان گفت: فقدان خواب در کودکان و نوجوانان در حال رشد باعث عملکرد ضعیف دستگاه‌های اجرایی خواهد شد و از این رو این دسته افراد نه تنها دارای مشکلات خواب هستند بلکه به سختی به خواب می روند و در مواقعی دچار «آپنه» یا «خرخر» نیز می شوند.  

رابطیان با بیان اینکه بطور معمول حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کودکان مبتلا به بیش فعالی دارای مشکلات خواب هستند،‌ تصریح کرد: آپنه یا همان خرخر کردن در کودکان و نوجوانان مبتلا به بیش فعالی سه برابر مبتلایان به مشکلات و اختلالات روحی روانی است و این مشکل به نحوی است که خود فرد متوجه آن نمی شود. 

وی از سندرم پای بیقرار و سندرم حرکت دوره ای عضو بدن، به عنوان دو مشکل بارز در میان کودکان و نوجوانان مبتلا به بیش فعالی نام برد و اظهار داشت: اکنون طبق تحقیقات به عمل آمده از میان چهار کودک و نوجوان مبتلا به بیش فعالی، یک نفر به سندروم پای بیقرار مبتلا است و از این رو این عده برای کاهش آن، حتی پاهای خود را در خواب به سرعت تکان می دهند.

این روانپزشک کودک و نوجوان تصریح کرد: سندرم حرکت دوره ای عضو بدن همانند سندرم پای بیقرارر است، اما در این حالت دست ها نیز به همراه پاها تکان می خورد.

رابطیان با بیان اینکه بیشتر مبتلایان به بیش فعالی نه تنها سخت به خواب می روند بلکه در موقع خواب به دور خود می چرخند و جابجا می شوند،‌ افزود: خانواده این افراد بهتر است مقدمات زمان خواب کودک و نوجوان خود را آماده کنند زیرا با رعایت مقدمات خوابیدن می توان یک پیام قوی به مغز داد، به نحوی که زمان خواب فرارسیده با مسواک زدن و خاموش کردن چراغ ها، ‌زمینه استراحت را فراهم ساخت. 

وی توصیه کرد: با ایجاد یک محیط آرام،‌ نوشیدن یک لیوان شیر، ‌خاموش کردن وسایل برقی اضافی، استفاده از وسیله آرامش دهند و اتاق خواب و رختخواب مخصوص، ‌زمینه یک خواب و استراحت مطلوب را برای کودک و یا نوجوانی که دچار عدم تمرکز است فراهم کنید. 

این رواندرمانگر گفت: برنامه منظمی برای خواب و بیدار شدن این افراد باید داشت و سعی شود کمتر مواد دارای کافئین و قندی که محرک و انرژی زا است،‌ به کودک و نوجوان دچار بیش فعالی داده شود و چنانچه فرد مبتلا به بیش فعالی به بیماری های دیگر دچار شده و برای خوابیدن با مشکل مواجه است به پزشک مربوطه مراجعه و موضوع را در میان گذاشت.

برچسب‌ها کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان سلامت روان بیش فعالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان سلامت روان بیش فعالی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان سلامت روان بیش فعالی مبتلا به بیش فعالی کودکان و نوجوانان کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۱۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث لاین، افراد مبتلا به چاقی که داروی کاهش وزن Zepbound را دریافت کردند، حوادث آپنه انسدادی خواب یا دوره های قطع تنفس در طول خواب کمتری داشتند.

«الی لیلی»، محقق و داروساز، می گوید: «افراد مبتلا به چاقی که از آپنه انسدادی خواب - یا دوره های قطع تنفس در طول خواب – رنج می بردند در هنگام مصرف داروی ضد چاقی Zepbound علائم شان تسکین یافت.»

نتایج حاصل از کارآزمایی بالینی دو ساله بر روی بیش از ۴۰۰ بیمار بزرگسال مبتلا به آپنه انسدادی خواب، شایع ترین نوع اختلال تنفسی مرتبط با خواب است.

در افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب، مجاری هوایی فوقانی مسدود می شود که باعث مکث کوتاهی در تنفس در هنگام خواب می شود. این وضعیت می تواند منجر به خستگی در طول روز، سردرد و سایر علائم کوتاه مدت و همچنین افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و تغییرات سلامت روان شود.

دارو Zepbound توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای مدیریت وزن مزمن در نوامبر ۲۰۲۳ تایید شد. این سازمان قبلاً این دارو را برای درمان دیابت نوع ۲ تایید کرده بود.

Zepbound متعلق به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان آگونیست های گیرنده GLP-۱ است. این دارو همچنین هورمون دیگری به نام GIP را هدف قرار می دهد که آن را به یک داروی دو اثر تبدیل می کند.

شرکت کنندگان در مطالعات جدید، دچار چاقی و آپنه انسدادی خواب متوسط تا شدید بودند، به این معنی که ۱۵ بار یا بیشتر در هر ساعت قطع تنفس در طول هر شب داشتند.

این شکل از آپنه خواب زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌هایی را به‌درستی به ماهیچه‌هایی که تنفس را کنترل می‌کنند ارسال نمی‌کند.

شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی برای دریافت تزریق هفتگی Zepbound یا دارونمای غیرفعال تقسیم شدند.

پس از یک سال، افرادی که Zepbound دریافت کرده بودند به طور متوسط ۲۷.۴ بار حوادث آپنه خواب کمتر در ساعت داشتند، در مقایسه با کاهش متوسط ۴.۸ رویداد در ساعت برای گروه دارونما.

کد خبر 6093451

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه