Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شبنم باقری کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز درباره تاثیر رژیم غذایی در بیش فعالی کودکان، اظهار کرد: اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) یکی از شایعترین اختلالات روانی در کودکان محسوب می‌شود که ارتباط زیادی با دیگر مشکلات سلامت روان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: مطالعات اخیر، اهمیت رژیم غذایی و کمبود برخی مواد معدنی خاص در بروز اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) را نشان می‌دهد و گزارش‌های متعددی دال بر سطوح پایین آهن، روی، منیزیم و اسید‌های چرب امگا ۳ و ویتامین D در خون و دیگر بافت‌های کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) وجود دارد.

شبنم باقری تصریح کرد: باید بدانیم افزودنی‌ها و رنگ‌های خوراکی در بسیاری از خوراکی‌ها و تنقلاتی که کودکان استفاده می‌کنند باعث از دست دادن مواد مغذی می‌شود و بر عملکرد مغز و رفتار اثر می‌گذارد.

او افزود: مشاهده شده است که رابطه‌ای بین بعضی افزودنی‌های غذایی و پیشرفت اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) در کودکان وجود دارد.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: اصلاح رژیم غذایی مبتنی بر حذف غذا‌های فرآوری شده (مثل سوسیس و کالباس و انواع کنسروها) و محصولات حاوی رنگ‌های مصنوعی و نگهدارنده‌ها و حذف میوه‌ها و سبزی‌های حاوی «سالیسیلات» همراه با بهبود علائم در بیشتر کودکان بوده است.

او گفت: همچنین حذف آبمیوه‌ها و تنقلات حاوی رنگ مصنوعی و بنزوات سدیم از رژیم غذایی باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است.

شبنم باقری اظهار کرد: بادام، سیب، گیلاس، هلو، پرتقال، زردآلو، شاه توت، خیار و خیارشور، انگور و کشمش، شلیل، گوجه، آلو بخارا و انواع چای از جمله غذا‌های حاوی سالیسیلات هستند.

او ادامه داد: مشاهده شده است که رژیم با نمایه قندی بالا و حاوی شکر زیاد باعث تشدید اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) می‌شود. کودکی که صبحانه حاوی محصولات با نمایه قندی بالا مصرف می‌کند در مدرسه حواس پرت و بی قرار بوده و به درس توجه کمتری دارد. به طور کلی مصرف بالای شکر باعث کاهش توجه، حواس پرتی و مشکلات یادگیری می‌شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ نیز نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی دارد و باعث افزایش توجه و کاهش علائم از قبیل تحریک پذیری، بی قراری، بی توجهی و مشکلات یادگیری می‌شود.

او افزود: یافته‌های بسیاری نشان می‌دهد که کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) سطح پایینی از امگا ۳ دارند.
شبنم باقری بیان کرد: ماهی‌های چرب، بذر کتان، جوانه گندم، گردو، تخم آفتابگردان، کنجد، سویا، روغن ذرت و هسته انگور و اکثر مغز‌ها از جمله منابع غذایی غنی از امگا ۳ و امگا ۶ هستند.

او گفت: کمبود روی و منیزیم نیز با اختلال در عملکرد بعضی آنزیم‌ها و نوروترانسمیتر‌ها باعث ایجاد بسیاری از علائم مربوط به این اختلال می‌شوند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: مصرف منابع غذایی روی و منیزیم شامل جوانه گندم، انواع گوشت ها، کنجد، شکلات تلخ، بادام زمینی، تخم مرغ، حبوبات، مغز‌ها و لبنیات نیز برای این کودکان توصیه می‌شود.

او تصریح کرد: مطالعات نشان داده اند در کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) که کمبود منیزیم دارند، مکمل یاری با منیزیم باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است. همچنین در تمام بیماران، علائم اختلال بیش فعالی کم توجهی پس از درمان با مکمل منیزیم توام با ویتامین B ۶ کاهش پیدا کرده است.

شبنم باقری ادامه داد: مطالعات اخیر همچنین حاکی از ارتباط مستقیم بین اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) و کمبود ویتامین D بوده است، به طوری که کمبود ویتامین D در این کودکان بسیار بالاتر از کودکان سالم بوده و مکمل یاری با ویتامین D می‌تواند در کاهش شدت این اختلال موثر باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم غذایی بیش فعالی اختلال بیش فعالی کم توجهی رژیم غذایی ویتامین D امگا ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب

آفتاب‌‌نیوز :

افراد شرکت‌کننده در این تحقیق با افزودن دو قاشق چایخوری سرکه به رژیم غذایی خود وزن کم کردند. آنان بدون ایجاد هیچ تغییر دیگری در رژیم غذایی خود یا انجام ورزش بیشتر به این امر دست یافتند.

سرکه همچنین منجر به کاهش سطح تری گلیسیرید می‌شود که نشان دهنده سلامت بهتر قلب است.

البته در این که آیا تاثیر سرکه بر اساس انواع سیب متفاوت است یا نه، احتمالاً تفاوت کمی وجود دارد.

برای خوش طعم‌تر کردن سرکه، می‌توان به سادگی آن را در یک لیوان آب یا هر نوشیدنی دیگری افزود تا طعم تند آن کاهش یابد.

از طرف دیگر، می‌توان آن را روی سالاد ریخت به اسموتی اضافه کرد یا به عنوان طعم دهنده غذا استفاده کرد.

از دیگر فواید سرکه می‌توان به کاهش فشار خون و جلوگیری از افزایش قند خون بعد از غذا اشاره کرد.

برای این مطالعه، ۱۷۵ فرد ژاپنی به سه گروه تقسیم شدند؛ یک گروه به‌عنوان گروه کنترل رژیم غذایی معمولی خود را ادامه داد، گروهی دیگر یک قاشق چایخوری سرکه به غذای روزانه خود افزودند، در حالی که گروه سوم روزانه دو قاشق چایخوری با غذای خود مصرف کردند.

نتایج نشان داد که پس از ۱۲ هفته، کسانی که دو قاشق چایخوری سرکه به رژیم غذایی خود اضافه کرده بودند بین دو تا چهار پوند وزن کم کردند.

آنان همچنین سطح تری گلیسیرید کمتری داشتند، اما دو گروه دیگر به میزان قابل توجهی وزن کم نکردند.

محققان اظهار کردند: مطالعه حاضر، اولین تحقیقی است که نشان می‌دهد سرکه وزن بدن، شاخص توده بدنی و توده چربی بدن را در افراد چاق ژاپنی کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، دریافت مداوم سرکه باعث کاهش سطح تری گلیسیرید می‌شود.

نتایج مطالعات حیوانی پیشین نشان داده بود که اسید استیک، جزء اصلی سرکه، می‌تواند چربی بدن را کاهش دهد.

محققان خاطرنشان کردند که سرکه قدمتی بسیار طولانی دارد و به بابل در ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد و دریافته‌ایم که مصرف سرکه فشار خون را کاهش می‌دهد، کلسترول خون را بهبود می‌بخشد و هیپرگلیسمی پس از غذا را مهار می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • کودکان زیادی بر اثر سو تغذیه در غزه جان باختند
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • رژیم تخم مرغ شما را به لاغری سریع می‌رساند
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی