Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@17:41:21 GMT

نکاتی مهم مربوط به تغذیه در کودکان بیش فعال

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۰۱۵۹

نکاتی مهم مربوط به تغذیه در کودکان بیش فعال

نازنین دسترنج، مشاور و روانشناس کودک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تغذیه کودکان بیش فعال اظهار کرد: بیش فعالی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است که علاوه بر کودکان در تعدادی از بزرگسالان نیز دیده می‌شود. بروز این اختلال به شدت رفتار و سبک زندگی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: آگاهی از اختلال بیش فعالی، به کاربستن راه حل‌های مناسب و رعایت رژیم غذایی می‌تواند در تعدیل کردن علائم این اختلال، کنترل و حتی کاهش این بیماری کمک کننده باشد؛ بنابراین والدین باید نسبت به علائم این اختلال آگاهی داشته باشند.

دسترنج بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که به تمام کودکانی که از لحاظ فیزیکی پرجنب و جوش هستند نمی‌توان برچسب بیش فعالی زد بلکه برای تشخیص این اختلال در کنار در نظر گرفتن علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. زیرا در برخی از موارد بیش فعالی به منزله داشتن یک فعالیت فیزیکی زیاد نیست و حتی ممکن است کودک آرام باشد و دچار اختلال کم توجهی باشد.

این مشاور و روان شناس کودک گفت: اختلال بیش فعالی شامل سه نوع کم توجهی و بی توجهی، اختلال تکانشی (بیش فعالی) و درنهایت ترکیبی از این دو نوع خواهد بود.

او بیان کرد: اصلاح رژیم غذایی یکی از راه‌های درمان این اختلال در کنار دارودرمانی و رفتار درمانی خواهد بود که تا امروز تحقیقات بسیار زیادی در این زمینه انجام شده است.

دسترنج تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده علت اصلی بیش فعالی در کودکان اختلال در عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی مانند دوپامین است که در صورت داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌توان با دخالت در کارکرد این انتقال دهنده‌ها عملکرد مغز را تقویت کرد.

او گفت: مصرف مواد غذایی مانند ماهی، گردو، کنجد و انواع مغز‌ها که حاوی امگا ۳ و ۶ هستند نقش بسیار مهی در عملکرد سیستم‌های عصبی دارند و می‌توانند باعث کاهش بی توجهی و افزایش تمرکز در کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی شوند. مصرف غذا‌ها و مواد خوراکی پروتئین دار از قبیل گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ برای کاهش علائم بیماری به این دسته از کودکان توصیه می‌شود. زیرا پروتئین‌ها با تجزیه شدن به اسید‌های آمینه می‌توانند به مغز در بهبود سیستم عملکرد عصبی مغز کمک کنند.

این روانشناس کودک بیان کرد: قرار دادن میوه و سبزیجات در برنامه غذایی کودکان بیش فعال به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان هستند از بروز آسیبی رادیکال‌های آزاد در مغز پیشگیری می‌کنند و سبب کنترل و بهبود این اختلال خواهد شد.

این مشاور و روان شناس کودک گفت: بهبود عملکرد انتقال دهنده‌های شیمیایی مغز و ایجاد تعادل در کارکرد مغز یکی از راه‌های کنترل این بیش فعالی خواهد بود که با مصرف انواع مغزها، ماهی، کلم بروکلی، آواکادو و موز که حاوی مقدار زیادی ویتامین B هستند، می‌توان این اختلال را کنترل کرد.

دسترنج بیان کرد: طبق تحقیقات، ثابت شده است که کمبود منیزیم و روی هم از عوامل تشدید کننده این اختلال خواهد بود. بنابراین مصرف کنجد، بادام زمینی، جوانه گندم و لبنیات سبب کنترل این بیش فعالی می‌شود.

او تصریح کرد: افزودنی ها، مواد نگه دارنده، نیترات ها، سوسیس، کالباس، شیرین کنده‌های مصنوعی، انواع شکلات، شیرینی و کافئین به تشدید این اختلال کمک می‌کنند.

این روان شناس کودک بیان کرد: به والدینی که کودکشان دچار اختلال بیش فعالی شده است، توصیه می‌شود به هیچ وجه برای فرزندشان خود درمانی نکنند بلکه از یک روان شناس در این زمینه کمک بگیرند تا روند درمان کودکشان سریع‌تر انجام شود.

بییشتر بخوانید

خواص اسید‌های چرب/ ۱۰ دلیل که باید امگا ۳ بیشتری دریافت کنید ترفند‌های طلایی برای بهبود عملکرد حافظه راهکاری برای کنترل رفتار کودک مبتلا به بیش فعالی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کودکان بیش فعال رژیم غذایی پروتئین رفتار درمانی اختلال بیش فعالی شناس کودک روان شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۰۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • کودکان زیادی بر اثر سو تغذیه در غزه جان باختند
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق